B5 Passat 1.9TDI 85kw valge toss

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses mootoriga.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
Kasutaja avatar
KanaEST
Uustulnuk
Auto: VW Passat B5 1.9TDi 85kw, Audi A6 C5 2.5TDi Quattro, jt mitte vag-grupp margid..

Lugemata postitus Postitas KanaEST »

Tervist

Soetasin endale mõned kuud tagasi vanaraua hinnaga yhe b5 passati, 1.9TDI 85kw, peaks olema AJM koodiga. Sai metsavahel sõidetud jne väga hästi sõitis, olin väga rahul jne jne. Aga järsku(u. 200km sõitu) tuli valge toss summutist, toss haiseb vastikult õli põletamise järgi, ja kindlasti mitte magusalt. Jahutusvedelik püsib ilusti paagis, ja õli vardal pole näha et oleks segunenud. tõmbasin plokikaane maha, ja kaane tihend ilusti terve.
mootor enam yle 3000 pöörde minna ei taha. Ise too hetk roolis ei olnud kui jama pihta hakkas, aga juht on suhteliselt rahuliku sõidustiiliga naine, niiet ei usu et autot eriti piinati, juhi sõnul temp oli ilusti keskel ja yles ei läinud. Mootoris oli too hetk vähe õli(karter lekib), punane rõhu tuli ei põlenud.

Kas kellelgi veel sellist jama olnud?
Kas asi võib olla pihustites(pumpdüse)?
Kas asi võib olla kolvirõngastes?

Kasutaja avatar
Liblikas
Klubiline
Telefon: 1+7
Auto: G2 1.9TDI 4Motion 166kw, Touareg V10 TDI 230kw, Phaeton 6.0 W12 309kw
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 50 korda

Lugemata postitus Postitas Liblikas »

Mul isa golfil oli sama pull kus viskas valge suitsu välja. Algu arvasin, et turbo õhtal. Uus külge ja sama jama jätkus. Proovisin teisi pihusteid ka mis mul endal varuks seisavad ja viga ei paranenud. Siis sai kolvirõngad uued pandud ja kuna mul omal vedeles teine korralik plokikaas panin selle ka igaks juhuks külge ja asi korras. Ise ma ei usu, et viga kaanes oli, vaid pigem kolvirõngastes.
Miks sul, nüüd peale kaane tihendi vahetust pöördesse ei lähe ei oska arvata esimese hooga. Vaata hammasrihma märgid ja lahti käinud pistikud üle. Ei teeks paha ka arvuti järgi panna ja vaadata veakoode ja aktuaal näite. Nendel mootoritel tuleb ka pihustus hetk nuka rattast paika ajada arvutiga näite vaadates. Kuigi üldjuhul ei tohiks ta nii möödas olla, et pöördesse ei läheks.
TDI 4Motion. Mostly Front Wheel Drive. Occasionally All Wheel Drive.

Kasutaja avatar
KanaEST
Uustulnuk
Auto: VW Passat B5 1.9TDi 85kw, Audi A6 C5 2.5TDi Quattro, jt mitte vag-grupp margid..

aitäh vastuse eest, ise mõtlesin ka kolvirõngastele, aga karter silla taga, ja ära võtmine suurem töö, niiet igaksjuhuks tulin enne nõu kysima

Seletasin vist valesti, vabandust. Kaane tihendit pole mina vahetanud, võtsin mootori laiali yhe korra ja on siia maani laiali, enne vea leidmist ei näe mõtet kokku panna. kaane tihend nägi kyll uueväärne välja minuarvates.

teet82
Huviline
Auto: VAG
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 31 korda

Lugemata postitus Postitas teet82 »

Kui jõud kaob ja toss väljas, siis on see pigem turbo viga, kindlasti mitte kolvirõngad või kaanetihend. Enne lammutamist oleks pidanud ära diagnoosima, nüüd juba keerulisem.
Kunagi oli juhus, kui metsateel vihmase ilmaga oli ka toss väljas ja jõud kadunud, olin kindel turbo läks. Kutsusin sõbra pukseerima ja pärast selgus, et suurest lombist läbi sõites oli õhufilter vett täis ja kogu lugu.

Kasutaja avatar
KanaEST
Uustulnuk

võib ka olla, otseselt filtrit ei kontrollinud, turbo on "vahetatud", kuid võlli lõtk on suhteliselt suur. auto käitus jah nii, nagu turbo ei töötaks, kuid siiski miks valge toss? ega kui turbo läbi läheb(õli sisselaskesse eriti ei leki), ss ju valget tossu ikka tulla ei tohiks? :)

Kasutaja avatar
Liblikas
Klubiline
Telefon: 1+7
Auto: G2 1.9TDI 4Motion 166kw, Touareg V10 TDI 230kw, Phaeton 6.0 W12 309kw
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 50 korda

Lugemata postitus Postitas Liblikas »

Kui õli lekib kuumkotta, ehk väljalaske poolele siis ajab valget küll. Küsin ka seda, et kas väljalaske kanalid kaane sees olid õlised? kui jah siis ei ole turbo viga vaid viga põlemiskambri poolel. Nii oli mul isa autol.
TDI 4Motion. Mostly Front Wheel Drive. Occasionally All Wheel Drive.

Kasutaja avatar
KanaEST
Uustulnuk

Arvasin alguses, et turbo lekib sumpsi poole, võtsin turbol õli peale voolu maha ja lasin mingi 30-40sek käia, toss ei muutnud.

Väljalaske kanalite kohta ei oska nyyd praegu öelda, olen ise garaazist eemal, esmaspäeval saan vaadata, aga ei mäleta, et otseselt tilkunud oleks vmidagi

teet82
Huviline
Auto: VAG
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 31 korda

Lugemata postitus Postitas teet82 »

Kui on kahtlus, et suits tuleb ühest konkreetsest silindrist, siis on ka nii tehtud, et väljalaske mutrid lõdvaks lastud ja vaadatud, et millisest silindrist suits tuleb. Turbo on kindlasti rikutud nüüd kui ilma õlituseta käia lasid.
Aga ütlen veel kord, et kui jõud kadus aga mootor töötas ühtlaselt/normaalseslt, siis ei ole viga mootoris sees ja poleks pidanud lammutama esialgu.

Vasta

Mine “Mootor”