Autoks mul Passat CL B4 1.8 55 kW aastast 94 (kuni 94 VIN-koodi järgi).
Kuna autol tahavad mitte väga pika aja pärast vahetust piduritrumlid (või siis viskan minema vaid poolkulunud klotsid) ja töösilindrid, siis tekkis küsimus, et kui keeruline oleks trummelpidurid asendada ketaspiduritega? Need näevad paremad välja valuvelje vahelt ja on töö poolest ka efektiivsemad. Lisaks käib pidevalt pinda käsipiduri kinni jäämine trumlite sees, pidevalt vaja puhastada ja määrida.
Lisaks sellele, et vaja trumlid ära võtta ja muretseda kettad, supordid ja klotsid, mida mul veel vaja on?
Kui keeruline see ümberehitus iseenesest oleks? Oskab keegi pakkuda ka mingi umbkaudse hinnaprognoosi? Supordid vaataks kasutatuna, kettad ja klotsid ilmselt vähekasutatuna või uutena.
olen enda passatil teinud sellise vahetuse peale suportite ketaste ja klotside läheb sul vaja ka uusi käsipiduri trosse ilmselt sest trummelpiduri trossid on lühemad iseenesest vahetuses endas pole midagi keerulist
Kui asja kultuurselt teha, siis tuleks pidurdusjõu regulaator installida (koos sellega saad kõik kapoti alt tahapoole minevad piduritorud ka välja vahetada). Ja ette võiks siis kah juba vähe pädevamad pidurid panna (tegelikult sealt tasuks alustadagi).
Tagumisi rattavõlle pole siin teemas veel keegi maininud, need lähevad ka igal juhul vahetusse. Piduritorud silla peal + pidurivoolikud ka. Mina käiks supportid ka kohe üle.
Niiet ikkagi lihtsam on, et osta ketastega tagasild, aga kuidas nende diskomeeste ja muude seadusesilmadega lood on? Lasevad nad niimodi lihtsalt ülevatuselt läbi?
Keegi võiks, kes on seda teinud paar konkreetsemat sõna sekka öelda. Kuna mind see huvitab siis olen ka natuke otsinud infot ja on muudes foorumites ka räägitud peasilindri vahetusest kuna vana olevat liiga suur. Oleks muidugi väga huvitav kuulata inimest, kes on sellise ettevõtmise teinud.
Vahetasin siis kogu tagasilla. Peasilindrit ära ei vahetanud, kuid ilmselt tänu sellele on pedaal tiba "vedel". Midagi hullu pole, teised kes sõitnud ei saa arugi, aga endal annab küll tunda, et võiks konkreetsem olla. Ülevaatuselt sain kah ilusti läbi.
Peasilindrit tuleb tavaliselt vahetada siis, kui esimestele piduritele upgrade tehakse. Kui taga ketastega ja ilma pidurdusjõu regulaatorita tühja (ABS-ta) autoga kurvis pidurit vajutades külge ette ei viska, siis need tagapidurid ei tööta korralikult :no:
pppp kirjutas:Peasilindrit tuleb tavaliselt vahetada siis, kui esimestele piduritele upgrade tehakse. Kui taga ketastega ja ilma pidurdusjõu regulaatorita tühja (ABS-ta) autoga kurvis pidurit vajutades külge ette ei viska, siis need tagapidurid ei tööta korralikult :no: