golf mk4 tagumise luugi kojamees.

Autoelekter, elektroonika, lisaseadmed jne.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
Rihox1
Huviline
Auto: VW GOLF 1.6 MK4 99a.
golf mk4 tagumise luugi kojamees.

Lugemata postitus Postitas Rihox1 »

Tere,

mul selline natuke närvidele käiv probla.

ma olen kuulnud ka et see on tavaline mk4de viga.

tagumise luugi kojamees lihtsalt labist otsustab et ta ei tööta enam. läheb natuke aega mööda (paar päeva või nädal) ja siis jälle töötab.

ise kahtlustan et niiskus läheb kudagi sisse ja siis enam ei tööta.

kas kellegil on kogemusi sellise probleemiga ja kas seda on üldse kuidagi ise võimalik parandada või midagi teha et vältida ?

teeninduses käisn ja nemad ei leidnud midagi ja uuesti ma ka ei lähe... raha mis küsivad on suht palju. ainult tõsisema asja pärast läheks :)

ette tänades vastuste eest.

andu39
Huviline
Telefon: 58048324
Auto: VW Golf IV 1,9TDI 66kw 99.a;VW Caddy Kasten 1,6D 87.a;VW Passat 1,9Tdi 81kw syncro 99.a

Lugemata postitus Postitas andu39 »

Luuki sisse minevad juhtmed kontrolli üle(kummi sees).
58048324

Garfield
Huviline
Auto: (oli) Golf IV TDI 2003
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Garfield »

Tüüpiline (universaalide?) viga on see, et tagaluugi akna pesuvedeliku toru tuleb mootori juurest lahti - seal on see vesi+mootor kõik ühes kobakas koos. Seejärel lased tagaknale vett, mis tegelikult "kastab" hoopis kojamehe mootorit. Ja nii ta tuksi lähebki.
Minu autol vahetati kogu mootor ära, sest kojamees ei jäänud enam allasendisse vaid tuli alati jupikese üles peale väljalülitamist. Õnneks oli veel garantii siis.

tobimarg
Huviline
Auto: VW Passat B8.5 Executive
Tänanud: 141 korda
Tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas tobimarg »

Ise just maadlen selle murega (Golf IV luukpära) , et tagaklaasi pesuri surve jäi nõrgaks ühel hetkel ja hakkasin kahtlustama, et ju see pesuvedelik kuskile mujale kui klaasi peale jõuab. Eile katkusin luugil plastiku maha (mis nõuab üllatavalt palju jõudu ja kannatlikust, et mitte plastikut hoidvaid nagasid lõhkuda), ja luugi sisene polster osutus pesuvedelikust märjaks. Esmasel vaatlusel tundus kojamehe mootori ja pesuvedeliku toru ja liitmikega kõik korras olevat, aga kui ise luugi juures seisin ja lasin naisel tagaklaasile pesuvedelikku pritsida, pritsis pool vedelikust kusagilt sealt välja kus vedeliku toru kojameeste mootori sisse läheb. Mootor käib suht lihtsalt luugi küljest ära, eks tuleb ta maha võtta ja lahti võtta (väikeste torx kruvidega käib kokku) ning vaadata mis siis mootori sees oma töö on lõpetanud, et vedelik lekib. Arvata on, et varsti oleks vedelikus ujumine hakanud ka kojamehe tööd mõjutama, senimaani toimib kojamees laitmatult.

Rihox1
Huviline
Auto: VW GOLF 1.6 MK4 99a.
Lugemata postitus Postitas Rihox1 »

mul endal pole pesuri survega probleeme olnud. aga võibolla on leke nii väike et ise ei näegi kui normaalselt kasutada.

eks tuleb lahti kiskuda ja üle kontrollida.

tobimarg
Huviline
Auto: VW Passat B8.5 Executive
Tänanud: 141 korda
Tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas tobimarg »

Võta lahti jah ja vaata seis üle. USA foorumitest olen lugend, et mitmel kasutajal on lambist tagaklaasi kildudeks löönud kuna kojamees hakkab kuidagi pooma seal pikapeale.

hornet
Huviline
Lugemata postitus Postitas hornet »

Kuskil oli mingi vastav teema siin ka aga enam ei suuda leida. Enda GIV-l ei tahtnud tagumise luugi kojamees käia. Siis avastasin netiavarustes teema, kus lahati antud teemat ja seal selgus, et VW pakub GOLF IV-le ainult uut tagumise kojamehe mootorit. Audi aga pakub A3-le ka tagumise kojamehe remondikomplekti ( kui õieti mäletan siis uus VW kojamehemootor koos mehhanismiga oli vist u. 1500.- ja Audi A3 tagumise kojamehe remondikomplekt u. 600.-). Tellisin omale selle A3 tagumise kojamehe remondikomplekti ära ja selle paigaldusega Golf-i mingeid probleeme ei olnud. Sobis 100% Remondikomplekti sisaldas nii pesurivõlli koos düüsiga kui ka kojamehe enda võlli + tihendeid + määret. Seega oleks see üks lahendus.

Selle remondikomplekti kood peaks olema: 8L0 998 711

Selgub, et nüüd ka saksa-auto kaudu tellitav, hind küll 730.-

Sisaldab järgnevaid detaile:
Pilt

[Muudetud: 23-11-2009 hornet]

Janno25
Huviline
Auto: Audi A6 Quattro 2,5 TDI

Lugemata postitus Postitas Janno25 »

Ja kui kellelgi seda mootorit vaja läheb, siis mul oleks pakkuda 500 kr'ga täiesti korras mootor (ostetud paar aastat tagasi saksa-autost).

Vasta

Mine “Elektroonika”