Tere mul siis selline probleemoma diisel mootoriga 1,9td 55kw, 93 aasta. et ilma tooreklapita käima ei lähe(ei soojast ega külmast peale). Panen auto hommikul käima tooreklapiga ning mootor soe siis juba kõik ok ning klapi panen kinni ja auto hakkab vabal pöördel turtsuma....ning valget ja musta suitsu ajama natuke. Ning kui mootor soe ning proovisin ilma klapita käivituda siis lõõb musta suitsu välja ning sureb kohe välja....??? Kas keegi oskab öelda kuhu peaksin pöörduma või mis peaksin tegema.... Või äkki kellegil sama jama???!!!!
Pakun, et süüde väga vale, sest see nn „toore klapp“ peaks süüdet varasemaks tõmbama kui ma ei eksi? Lase kusagil vända, nuka ja pumba märgid paika panna. Kui oma 55kw-sel seda kunagi tegin siis paranes käivitus ja auto muutus tunduvalt ökonoomsemaks.
tobimarg kirjutas:Pakun, et süüde väga vale, sest see nn „toore klapp“ peaks süüdet varasemaks tõmbama kui ma ei eksi? Lase kusagil vända, nuka ja pumba märgid paika panna. Kui oma 55kw-sel seda kunagi tegin siis paranes käivitus ja auto muutus tunduvalt ökonoomsemaks.
Saingi räägitud täna tuttavaga ning homme vaatab neid märke. Ning vahetab rihmad ja rullikud ka kohe ära.
pakuks ise samuti seda vändaotsas olevat hammasrihma rihmaratast (rihmaratas ei ole kindlalt kinni väntvõlli otsas ja märgid nihkuvad paigast). soovitan kindlasti see ülekontrollida.
enda autol oli kunagi sama jama e. siis oli rihmaratta kiil mingil põhjusel järele andnud.
Sain siis auto korda, oligi ühe hamba võrra mootoriu rihm libiseneud kuna kolm simmerlingi olid nii läbi et ajasid õli rihmale.....aga nüüd sai kõik sugu jubinad vahetatud ning kõik ok
nüüd jääb üle vaid loota, et rihma alumine ratas pidama jääb ja paari kolme tuhende jooksul väntvõlli otsa ära ei loksuta. Kasuks tuleb kord tuhande kilomeetri kohta luuki kergitada töötava mootoriga ja jälgida, et seib ei laperdaks... Ise avastasin kolmtuhat kilomeetrit peale sodikäpa rihmavahetust, laperdava rihmaseibi ja sain veel ilma kolvide ja klappide vahetuseta.