Otsustasin lisaks suurele hooratta vahetuse tööle ette võtta ka esmapilgul üli lihtsa ja kiire
kütuse filtri vahetuse(autoks passat b6 2006a. 1.9 77kw tdi).Peale uue filtri panekut täitsin anuma ka diisliga(niipalju kui kaane vahelt sisse valada õnnestus).Peale esmast käivitamist lasin mootoril tiksuda eeldusel,et töötab niiviisi süsteemi jäänud õhu välja(sureb välja ja panen tööle,kuniks tööle jääb).
Nagu aga selgus siis välja ei surnud mitte kordagi ja läksin seepeale proovi tiirule...Esialgu oli kõik nagu alati,tundus,et isegi hooratta vahetusest oli kasu

ja hiljem obd skänneriga lugedes kood P0726(performance või engine speed input).
Õhu leket kahtlustades vahetasin läbipaistvate vastu välja filtrist välja minevad torud.Kohapeal töödates oli selgelt näha pumba poolt tulevaid ime väikseid õhu mulle(tagasijooksus)ning iga kord kui suurem kogus õhku läbi käis jättis mootor vahele.Huvitav,et õhk liigub filtrisse aga filtrist pumpa mitte(või ma lihtsalt ei näe selles millegipärast õhu mulle).
Hakkab vaikselt tunduma,et juba varasem õrn tõmblemine kiirendamisel võis tegelikult olla tingitud samast probleemist...Mis kokkusattumisel sai aga filtri vahetus päädida sellega,et asi niivõrd võimendus,see on imelik...
Pikk jutt aga äkki keegi oskab midagi soovitada.